zondag 29 oktober

Extra wandeling Noorderneg Heiloo – accent op historie

Helaas, Extra wandeling Noorderneg Heiloo – accent op historie is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vroeger was het een deel van een ruime strandvlakte, tussen de strandwal van Heiloo en de duinen bij Egmond. Een jaar of 30 geleden is daar een park ‘overheen gelegd’, maar sporen van die strandvlakte zijn nog wel te zien. We kijken hoe het park er in de herfst bijligt: hoe de bladeren aan de bomen en struiken verkleuren en afvallen, de kruiden langs de paden afsterven of juist al weer groen worden als voorbereiding op de lente, en ook treffen we nog wat paddenstoelen aan.

Op de grote plas dobberen verschillende soorten eenden en in of rond de struiken zijn mogelijk al echte wintervogels zoals koperwieken te zien of te horen. We starten om 10 uur op de parkeerplaats bij zwembad het Baafje, aan de Omloop in Heiloo. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Aangelijnde honden mogen mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege hobbelige gedeeltes en warme en winddichte kleding komt vast ook van pas. Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072 5337601.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage