vrijdag 30 maart

Elke tuin een vogeltuin, presentatie

Helaas, Elke tuin een vogeltuin, presentatie is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op 30 maart verzorgt Ellen Koolhaas van Vogelbescherming Nederland een themamiddag over het vogelvriendelijk inrichten van je tuin bij Hortus Alkmaar. Ellen is tuinvogelconsulent en heeft zich gespecialiseerd in particuliere tuinen.

De bijeenkomst begint met een presentatie met uitleg en voorbeelden. Daarna gaan de deelnemers onder leiding van de tuinman en de vogelconsulent de tuin in om te kijken wat je kunt doen om meer vogels te trekken.

Elke tuin een vogeltuin: plezier voor u en voor de vogels
Onder het motto ‘Elke tuin een vogeltuin’ wil de Vogelbescherming meer mensen laten genieten van vogels om ons heen, maar ook bewust laten worden dat vogels onze aandacht nodig hebben. Veel tuinen worden tegenwoordig strak aangelegd met houten schuttingen, veel verharding en weinig begroeiing om zo weinig mogelijk onderhoud te hebben. Daardoor zijn er steeds minder vogels in onze directe omgeving en dat is heel jammer. Door het aanleggen van een vogelvriendelijke tuin biedt u vogels weer een geschikt leefgebied aan. Omdat niet iedereen weet wat je kunt doen om het de vogels naar de zin te maken heeft Vogelbescherming de tuinvogelconsulent in het leven geroepen. Deze vrijwilligers geven voorlichting en advies over wat u zonder veel inspanning kunt doen om uw tuin aantrekkelijk te maken voor vogels. Want vogels kunnen uw hulp goed gebruiken.

Een vogelvriendelijke tuin heeft veel voordelen
Het hebben van een vogelvriendelijke tuin is goed voor vogels en voor u en biedt allerlei voordelen. Een huis met een groene tuin bij blijkt bij verkoop 10% meer waard te zijn. Een ander voordeel van een goed aangelegde vogelvriendelijke tuin is dat u minder tijd aan onderhoud kwijt bent dan bij een grotendeels betegelde tuin, hoewel veel mensen daar een ander beeld bij hebben. En natuurlijk biedt het vooral plezier in de vogels en voor de vogels.

Datum: vrijdag 30 maart 2018 bij Hortus Alkmaar (Berenkoog 37, Alkmaar)
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Kosten: € 5,00 incl. koffie/thee en een zakje zaad. Gratis voor leden van de Vogelbescherming
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639
Maximum aantal deelnemers: 20

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage