zondag 8 juli

Duindierendag bij de Schaapskooi in Bergen

Helaas, Duindierendag bij de Schaapskooi in Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 8 juli organiseert IVN Noord-Kennemerland samen met het PWN een speciale Duindierendag bij de Schaapskooi in Bergen.
Van 10.00 – 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren over het leven van allerlei dieren die in onze duinen voorkomen.

Deskundigen geven voorlichting over vlinders, libellen en bijen in Nederland, mierenleeuwen, muizen, vleermuizen, schapen, rupsen en boommarters; er wordt van alles over verteld en tentoongesteld.
Ook wordt informatie gegeven over nacht- en dagvlinders en er is een “nachttent”. Teken komen ook aan bod.
Wat eten libellen, hoe oud worden deze en wanneer krijg je ze in de tuin?
Allemaal vragen waarop tijdens deze Duindierendag een antwoord wordt gegeven. Bekijk ze in de natuur, op foto’s en onder een microscoop. Lees in boeken, folders, etc. alles over hun fascinerende leven.

Er worden ’s ochtends en ’s middags natuurwandelingen georganiseerd. In de duinen worden spannende verhalen voorgelezen over avonturen die met de duindieren te maken hebben. Er zijn allerlei knutselactiviteiten en kraampjes met wetenswaardigheden over deze dieren. Kinderen kunnen zich laten schminken en een kleurplaat inkleuren.

Kortom een gezellige dag voor jong en oud.
Kijk op www.ivn.nl/nkl voor verdere details en tijdstippen.
De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage