zondag 10 december

Duincollege – Stuifkuilen (VOL)

Helaas, Duincollege – Stuifkuilen (VOL) is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet u welke maatregelen PWN uitvoert om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters maken in het veld? Tijdens de excursie ‘Duincollege – stuifkuilen’ verschaft boswachter Dave kennis en inzicht in beheervraagstukken. Oorspronkelijk bestaan onze duinen grotendeels uit duingraslanden met hier en daar stuifkuilen. Open zandplekken zijn hierin belangrijk voor de dynamiek. Soms voeren we maatregelen uit om deze dynamiek van stuivend zand terug te krijgen of te kunnen behouden. Maar hoe doen we dat eigenlijk en waar doen we dat wel en waar niet? Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf de Hoep vertrekken we per fiets. Tijdens de anderhalf uur durende excursie vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het landschap. We bezoeken een gezond duinlandschap met hier en daar stuifplekken en ook een dichtgegroeid stuk duin waar de dynamiek zo goed als is verdwenen. We vervolgen naar een gebied waar we bezig zijn met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia aan bod en kunt u na afloop ook zelf een gezond en dynamisch duinlandschap herkennen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Extra informatie: Kom op de fiets en neem uw duinkaart mee naar het duincollege.

Locatie: Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum

Datum: zondag 10 december 2017, 10.00 uur. Geef je hier op.

NB: Dit college maakt onderdeel uit van een reeks duincolleges. De excursies zijn los van elkaar te bezoeken.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage