zaterdag 10 maart

Duincollege – Grijs duin

Helaas, Duincollege – Grijs duin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet u welke maatregelen PWN uitvoert om het grijze duin gezond te houden en welke afwegingen boswachters maken in het veld? Tijdens de excursie ‘Duincollege –grijs duin’ verschaft onze boswachter Kees kennis en inzicht in beheervraagstukken. Grijze duinen zijn namelijk kwetsbaar en tegelijkertijd onmisbaar voor echte duinplanten en -dieren, zoals de tapuit, de parnassia en de duinparelmoervlinder. Deze soorten zijn voor hun bestaan volledig afhankelijk van dit landschap. De excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf Bezoekerscentrum De Hoep vertrekken we per fiets. Tijdens deze twee uur durende excursie vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het landschap. We bezoeken een gezond grijs duin, een grijs duin welke langzaam aan het dichtgroeien is en ook een gebied waar we recent enkele maatregelen hebben genomen. Zo komen alle stadia aan bod en kunt u na afloop ook zelf een gezond grijs duin herkennen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Wat kost het?
Deelnemers: Gratis

Wanneer?
10 maart om 10:00 uur

Waar?
Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum

Max. 20 deelnemers
Aanmelden is verplicht en graag vóór 9 maart 2018

Leeftijd
V.a. 15 jaar

Extra informatie: Kom op de fiets en neem uw duinkaart mee naar het duincollege.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage