zaterdag 20 oktober

Duincollege – Exoten in het duin

Helaas, Duincollege – Exoten in het duin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

We willen de duinen zo gevarieerd mogelijk houden. Daarom zorgen we ervoor dat exotische snelgroeiers niet gaan woekeren en – vaak letterlijk – de rest van de duinbewoners overschaduwen. Tijdens deze excursie zal boswachter Natasja iets vertellen over hoe exoten in het gebied terecht komen en om welke soorten het gaat. De excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf Bezoekerscentrum De Hoep vertrekken we per fiets. In anderhalf uur vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het landschap. We bezoeken prachtige stukken duin, maar ook stukken waar exoten de overhand hebben en een gebied waar we bezig zijn met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia aan bod. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Extra informatie: Kom op de fiets en denk aan uw duinkaart.

NB: Deze excursie maakt onderdeel uit van een reeks duincollege. De colleges zijn los van elkaar te bezoeken.

Wat kost het? Deelnemers: Gratis

Wanneer? zaterdag 20 oktober om 10:30 uur

Waar? Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum
Max. 20 deelnemers. Leeftijd: Vanaf 18 jaar.

Hier kun je je aanmelden.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage