zaterdag 11 november

Duincollege – Boszomen

Helaas, Duincollege – Boszomen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet u welke maatregelen PWN uitvoert om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters maken in het veld? Tijdens de excursie ‘Duincollege –boszomen’ verschaft onze boswachter Luc kennis en inzicht in beheervraagstukken. Veel bossen in het duingebied zijn in het verleden aangeplant als productiebos. Vandaag de dag hebben ze enkel nog een natuur- en recreatiedoel. Met beheer zorgen we ervoor dat de bossen opgaan in de natuur en in het landschap. Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf de Hoep vertrekken we per fiets. Tijdens de anderhalf uur durende excursie vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het landschap. We bezoeken een gezonde boszoom, een boszoom met een eenzijdige begroeiing en een harde overgang naar open duin en ook een gebied waar we bezig zijn met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia aan bod en kunt u na afloop ook zelf een gezonde boszoom herkennen en weet u welke dieren en planten zich hier fijn voelen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Datum: zaterdag 11 november 2017, start om 10.30 uur, Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum.

Deelname is gratis en vanaf 18 jaar. Hier kun je je opgeven.

NB: Dit college is de eerste in een reeks van duincolleges.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage