zaterdag 10 februari

Duincollege – Bosbeheer

Helaas, Duincollege – Bosbeheer is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet u welke maatregelen PWN uitvoert om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters maken in het veld? Tijdens de excursie ‘Duincollege – bosbeheer’ verschaft onze boswachter Dirk kennis en inzicht in beheervraagstukken. Veel bossen in het duingebied zijn in het verleden aangeplant als productiebos. Vandaag de dag hebben ze enkel nog een natuur- en recreatiedoel. Met beheer zorgen we ervoor dat de bossen opgaan in de natuur en in het landschap. Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf de Hoep vertrekken we per fiets. Tijdens de anderhalf uur durende excursie vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het landschap. We bezoeken de bossen ter hoogte van Bakkum en Egmond-Binnen en ook een gebied waar we bezig zijn met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia van beheer aan bod en kunt u na afloop een ecologische gezond bos herkennen en weet u welke dieren en planten zich hier fijn voelen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Vertrek van: Bezoekerscentrum De Hoep, Castricum

Datum: zaterdag 10 februari om 10.00 uur. Deelname is gratis. Meldt u zich hier aan.

Extra informatie: Neem uw duinkaart mee en kom op uw fiets naar het college.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage