zaterdag 10 november

Duincollege – Begrazing

Helaas, Duincollege – Begrazing is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet u hoe grote grazers worden ingezet om de duinen gezond te houden en welke afwegingen boswachters hiervoor maken in het veld? Tijdens de excursie ‘duincollege – begrazing’ verschaft de boswachter kennis en inzicht in begrazingsvraagstukken. Onze duinen zijn namelijk kwetsbaar en tegelijkertijd onmisbaar voor echte duinplanten en duindieren. Door goed beheer kunnen we de grote biodiversiteit behouden. Deze excursie is een unieke gelegenheid om de duinen door de ogen van een boswachter te bekijken.

Vanaf ingang Berkenbos/Hoofdweg vertrekken we per fiets. In anderhalf uur vertelt de boswachter over de bijzonderheden in het duinlandschap. We bezoeken een gebied dat al voor langere periode wordt beheerd met grote grazers, een gebied waar geen grazers rondlopen en een gebied waar we begrazingsgebieden gaan samen voegen. En wat zijn eigenlijk de alternatieven voor een beheer met grote grazers? Een bezoek aan de kudde hooglanders, de Exmoor pony’s en als het lukt de schaapskudde is bij de excursie inbegrepen. Na afloop kun u de positieve effecten van de verschillende grazers in het duin herkennen. Er is tijdens het college veel ruimte voor het stellen van vragen.

Let op: Kom op de fiets en denk aan uw duinkaart.

NB: Deze excursie met boswachter maakt deel uit van een reeks duincolleges. De colleges zijn los van elkaar te bezoeken

Wat kost het?
Deelnemers: Gratis

Wanneer?
zaterdag 10 november om 10:00 uur

Waar?
Duiningang Berkenbos, Castricum
Max. 15 deelnemers. Leeftijd: vanaf 18 jaar

Geef je hier op.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage