zondag 19 februari

Drie eeuwen Nijenburg

Helaas, Drie eeuwen Nijenburg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De IVN-werkgroep Heiloo organiseert elke derde zondag van de maand, dus ook op 19 februari, een natuurwandeling in het Heilooër Bos. In de wintermaanden wordt daarbij vaak wat meer aandacht geschonken aan de geschiedenis van het landgoed Nijenburg.

In 1710 waren landhuis Nijenburg en het bijbehorende park in eerste aanleg gereed. Een eeuw later (1816) werd het “Engelse Werk” ingericht door een barones en in 1923 mag de kleine Elisabeth van Foreest daar met haar ouders wonen, maar na haar dood in 2007 worden delen van het landhuis door een nieuwe eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, aan particulieren verhuurd. De wandeling zal deze keer extra aandacht schenken aan de historie van het landgoed, maar de natuur komt vanzelfsprekend ook aan bod.

De wandeling begint, zoals gewoonlijk, om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemer­straatweg en duurt ongeveer 2 uur. Warme en waterdichte kleding aanbevolen! Een donatie (richtlijn 2 euro 50) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage