zondag 15 januari

De bomen in het Heilooër Bos

Helaas, De bomen in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

In een bos staan bomen, anders is het geen bos. Dat is zo vanzelfsprekend dat we vaak helemaal niet naar die bomen kijken. Bij de IVN-natuurwandeling in het Heilooër Bos op zondag 15 januari gaan we dat nu eens wél doen.

Bomen zijn levende organismen die gemiddeld langer leven dan mensen. Hoe groeien, bloeien en sterven ze? Hoe verhouden ze zich tot hun omgeving? Ze hebben licht nodig en ze wisselen van alles uit met de lucht, de bodem en het water. Dat doen ze vooral met hulp van schimmels. Die zie je niet, maar de bomen zelf zijn in de winter zonder bladeren juist extra goed te zien. Kom kijken en luisteren!

De wandeling begint zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en duurt ongeveer twee uur. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: kattenberg, Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage