27 mei t/m 5 juni

Culturele Weidefietsroute met voorstellingen

Helaas, Culturele Weidefietsroute met voorstellingen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Fietsroute door polderlandschap, met voorstellingen en installaties “Tegen Wind”, “VLUCHT” en “Bach in de Bagger” (27 t/m 30 mei) of “Waterwerkers” (31 mei t/m 5 juni), expobezoek Raadhuis Graft en Rijper maaltijd. € 32,- (met Waterwerkers) of € 37,- (met Bach in de Bagger).

Data:

vr 27 mei om 15:00
za 28 mei om 12:30
zo 29 mei om 12:30
ma 30 mei om 12:30
di 31 mei om 15:00
wo 1 jun om 15:00
do 2 jun om 15:00
vr 3 jun om 15:00
za 4 jun om 12:30
zo 5 jun om 12:30

‘Tegen Wind’ is een fascinerende theatrale installatie van een oer-Hollands tafereel die speelt met de elementen van de natuur. Een zevental fietsers, een bont gezelschap, die als windwijzers tegen de wind in fietsen.

Laat je meevoeren door het verhaal van de grutto in VLUCHT.
Nestel je op een weiland op hoogte van een weidevogel. Je ene oor in het gras, je andere in de lucht. In de grond zitten luidsprekertjes, waaruit verschillende verhalen en muziek klinkt. Geef je over aan de vertelling over een klein vogeltje, raadselachtige natuurkrachten en een archivaris met een bijzondere verzameling vogelgeluiden. Je maakt de reis van de grutto en ontdekt hoe plekken in de wereld met elkaar verbonden zijn. Dat door ons ingrijpen in de natuur bij Alkmaar, de inwoners in West-Afrika hun oogst zien mislukken.

Tijdens Waterwerkers bewegen zes dansers met elk een verschillende achtergrond (theater, mime, klassiek, modern) door de ruimte. Op hun hoofden dragen ze transparante, cilindervormige capsules, half gevuld met water. Soms zacht en licht, soms met veel gekolk, soms kort en helder klotst het water in de capsules als de dansers bewegen. Terwijl de dansers de nieuwe mogelijkheden van hun fysiek onderzoeken, vraag je je als toeschouwer af hoe ze bewegen en communiceren. Tijdens de performance ontstaat een realiteit die logisch is en toch vervreemdend. Transparant en toch moeilijk te doorgronden.

Bach in de Bagger: Hoboïste Dorine Schoon en slagwerker Niels Meliefste werken aan een zonnige Bachcompilatie. Samen met violiste Merel Junge en jazz­zangeres Nadia Basurto brengen zij klassieke muziek buiten de concertpodia. In een uitzonderlijke bezetting spelen ze Bach, in de polder. Herkenbaar, speels en retegoed uitgevoerd. Klassieke muziek was nog nooit zo gaaf! Zo landt wereldse muziek op een klein stukje boerenland, en ervaar je hoe muziek van belangrijke componisten ook in de polder betekenis krijgt!

Extra informatie: http://www.karavaan.nl/programma/vlucht/

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage