zaterdag 12 december

Creatief met wol in Schaapskooi Bergen

Helaas, Creatief met wol in Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Wol en Winter gaan goed samen. In de komende wintermaanden zijn er weer verschillende activiteiten in het wolatelier van schaapskooi Bergen.
Spinnen, kaarden, breien, haken, weven, vilten, er is van alles te zien, te doen en te beleven rondom de wol van onze duinkudde.

Zaterdag 12 december 2015: Kussen, kleedjes, sjaals maken

Van 8.30 – 17.00 uur
Wol van onze duinkudde.
Misschien was u erbij op 7 juni, alle schapen werden toen geschoren. De wol van het Kempisch Heideschaap is prachtig, maar wordt in Nederland nog niet veel verwerkt. Het gaat naar China en wordt voornamelijk gebruikt voor tapijten. Dat is eigenlijk heel jammer. Steeds meer mensen uit de omgeving krijgen oog voor de wol van de duinkudde. Zo verwerkt Scorlewald een deel van de wol al tot mooie producten. Ook zijn er vachtviltworkshops waar deelnemers een vacht, tas of kussen kunnen vilten. Dit jaar heeft een aantal mensen zelf een schaap aangewezen, waarvan ze de wol wilde hebben. Zij weten echt ‘wie ze dragen’.

Doel van het wolatelier is om zoveel mogelijk wol van de duinkudde lokaal te verwerken en dat te delen met de omgeving.
Kom kijken en doe mee!

Locatie: Schaapskooi Bergen, Zeeweg 2, Bergen NH

Organisator: Jeannette Wilckens
Telefoon: 0226-39 56 30
E-mail: wilckens@live.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage