dinsdag 12 april

Buitenlesdag: buiten gymen, rekenen, taal en leren over de natuur

Helaas, Buitenlesdag: buiten gymen, rekenen, taal en leren over de natuur is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Buiten leren, maar ook buitenspelen en buiten bewegen is leuk en heeft ook nog eens een gunstig effect op gezondheid en leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Daarom wordt op dinsdag 12 april de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd.

Op scholen door het hele land gaan kinderen op 12 april naar buiten om te leren. Ze krijgen buiten gym, tekenles, of leren over de natuur. Maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen.

Doe mee met jouw school en ontvang gratis kant en klare buitenlessen.
Doet jouw school ook mee met de Buitenlesdag? Meedoen is eenvoudig en doe je al door minimaal één les buiten te geven. Laat ons weten dat u meedoet en stuur een mail naar: schoolpleinen@gezondeschool.nl. Wij mailen u dan tips, lesideeën en kant-en-klare buitenlessen.

Bron foto’s: ‘naar buiten’ door de makers van Ouders van nu.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage