zondag 21 oktober

Buitendag Schoorlse Duinen – Paddenstoelen!

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen. Een heerlijke dag buiten voor het hele gezin. Speciaal voor deze Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, die je hier kunt bestellen. Met de strippenkaart kun je 4 verschillende activiteiten doen tussen 11.00 en 14.00 uur, de dag loopt tot 15.00 uur. Hier vind je alle informatie.

Zondag 21 oktober: Kabouterbos vol paddenstoelen
De herfst is de paddenstoelentijd in het bos. Ook kabouters genieten van deze prachtige herfstvruchten. Vrolijk maken ze en dansje in het bos. Kom je eigen herfstkijkdoos maken en wandel langs de Schatkisten van de kabouters. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen. Elk uur vertrekt de Schoorlse Duinengids voor een paddenstoelenontdektocht. Voor de kinderen van 8-12 jaar is er een paddenstoelenpaspoort.

Zondag 18 november: Hulpboswachter gezocht
Kom jij de boswachter helpen? Een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden. Samen klussen op de heide en op de foto in de boswachtersauto. Spijker je kennis van de dennenbomen bij en knutsel met de dennenappels en andere vondsten een natuurmobiel. Elke uur gaat de Schoorlse Duinengids met de kinderen op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten. Luister naar een verhaal van de boswachter bij het kampvuur en bak een broodje.

Zondag 16 december: Licht en duisternis
In de winter zijn de dagen het kortst en het donkerst. Daarom knutselen we samen een lichtje en een natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom. Ook al lijkt de winter stil, donker en doods toch is er buiten veel te zien. Dit is namelijk het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin een prachtige groene laag. Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs 50 kleuren groen. De dag sluiten we af met het bakken van een broodje boven de vuurkorf.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage