zondag 15 juli 19 augustus 16 september

Buitendag Schoorlse Duinen – overleven in de duinen

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen. Een heerlijke dag buiten voor het hele gezin. Speciaal voor deze Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, die je hier kunt bestellen. Met de strippenkaart kun je 4 verschillende activiteiten doen tussen 11.00 en 14.00 uur, de dag loopt tot 15.00 uur. Hier vind je alle informatie.

Zondag 15 juli: Beleven en overleven in de Schoorlse Duinen
Water is een van de basis behoeften om te kunnen overleven, maar waar vind je dat in de duinen? Leer hoe je kunt overnachten in de duinen en maak je eigen pijl en boog op de Buitendag. De dag sluit je af met het bakken van je broodje met daarop zelfgemaakte kruidenboter.

Zondag 19 augustus: Bijen
Zoek de koningin en doe een bijendans op de Buitendag in augustus. De bijen zijn actief met het verzamelen van nectar en maken daar weer honing van. Ontdek welke belangrijke rol bijen spelen bij de groei van bijvoorbeeld fruit en het maken van snoep. Maak van bijenwas je eigen kaars en versier je kaarsstandaard. Knutsel zelf een bijtje en bak aan het einde van de dag je broodje boven de vuurkorf.

Zondag 16 september: Spinnentijd
In september zijn de spinnenwebben goed te zien door dauw op de dradenvan het web. Maak je eigen spinnenweb met een spin erin en duik in de wereld van de spinnen. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids op spinnensafari. De dag sluit je af met het poffen van je eigen popcorn of tamme kastanjes.

Zondag 21 oktober: Kabouterbos vol paddenstoelen
De herfst is de paddenstoelentijd in het bos. Ook kabouters genieten van deze prachtige herfstvruchten. Vrolijk maken ze en dansje in het bos. Kom je eigen herfstkijkdoos maken en wandel langs de Schatkisten van de kabouters. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen. Elk uur vertrekt de Schoorlse Duinengids voor een paddenstoelenontdektocht. Voor de kinderen van 8-12 jaar is er een paddenstoelenpaspoort.

Zondag 18 november: Hulpboswachter gezocht
Kom jij de boswachter helpen? Een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden. Samen klussen op de heide en op de foto in de boswachtersauto. Spijker je kennis van de dennenbomen bij en knutsel met de dennenappels en andere vondsten een natuurmobiel. Elke uur gaat de Schoorlse Duinengids met de kinderen op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten. Luister naar een verhaal van de boswachter bij het kampvuur en bak een broodje.

Zondag 16 december: Licht en duisternis
In de winter zijn de dagen het kortst en het donkerst. Daarom knutselen we samen een lichtje en een natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom. Ook al lijkt de winter stil, donker en doods toch is er buiten veel te zien. Dit is namelijk het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin een prachtige groene laag. Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs 50 kleuren groen. De dag sluiten we af met het bakken van een broodje boven de vuurkorf.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage