zondag 15 januari

Buitendag Schoorlse Duinen – uilen

Helaas, Buitendag Schoorlse Duinen – uilen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Kom zondag 15 januari naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een dag vol met activiteiten over uilen! Regelmatig hoor je de roep van de bosuil in de Schoorlse Duinen klinken. Zodra de schemer invalt, laten ze hun wat spookachtige roep horen. Maar wat weet jij eigenlijk over de uil? Ontdek het op deze natuuractiviteitendag, voor jong en oud!

Activiteiten
Neem een kijkje in het leven van de uil bij de beeldende presentatie, of pluis een uilenbal om te zien wat uilen nou eigenlijk eten. Ook is er een korte uilenspeurtocht uitgezet, en kun je je eigen uil knutselen. Sluit de activiteiten af met een broodje bakken boven het vuur.
Kosten: € 5,00.

Stiltewandeling
Verplaats je in de wereld van de uil en maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een stiltewandeling door de Schoorlse Duinen. Uilen vliegen geruisloos door de bossen: om dat te kunnen hebben ze kleine kammetjes aan het uiteinden van hun veren. Onderweg krijg je kleine opdrachten die je zintuigen prikkelen. De wandeling eindigt in de galerie van de Schoorlse Duinen. Hier ben jij vandaag de kunstenaar en mag je jouw eigen kunstwerk uit de Schoorlse Duinen exposeren. Ook deze wandeling is leuk voor jong en oud!
Starttijd: 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Kosten: € 6,00.

Locatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen. Datum: zondag 15 januari 2017 van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Aanmelden T 072-5093352 of aan de balie van het buitencentrum.

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage