3 zaterdagen vanaf 15 oktober

Botanisch tekenen, basiscursus

Helaas, Botanisch tekenen, basiscursus is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vanwege de grote belangstelling voor de workshops kennismaken met botanisch tekenen (en schilderen) biedt Hortus Alkmaar nu ook een basiscursus botanisch tekenen aan naar de richtlijnen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de wereld van het botanisch tekenen. We besteden aandacht aan een gedetailleerde en natuurgetrouwe weergave van plantenmateriaal. Het tekenen op ware grootte, uitwerken van textuur en gebruik van licht/donker effecten spelen daarbij een essentiële rol. We werken tijdens de lessen alleen met potlood.

De eerste cursusdag gaan we tekenvaardigheden ontwikkelen met behulp van enkele oefeningen. De twee volgende dagen zoeken we eerst in de tuin plantenmateriaal, dat we vervolgens na gaan tekenen. Je krijgt ook ´huiswerk´mee om thuis te oefenen.

Tekenervaring is niet vereist, maar wel handig.

Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Data: zaterdag 15, 22 en 29 oktober 2016
Tijd: 10.30 uur tot 15.00 uur. Locatie: Hortus Alkmaar.
Kosten: € 160,00 per persoon, inclusief materialen en koffie/thee
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639
Meer informatie: www.margriethoningh.nl of www.botanischkunstenaarsnederland.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage