zondag 18 december

Bos in rust – beleef het met de IVN-gids

Helaas, Bos in rust – beleef het met de IVN-gids is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

In de winter heerst er een zekere rust in de natuur, zo ook in het Heilooër Bos. Na een wisselende herfst heeft de winter zich al af en toe gemeld. Wat dit betekent, gaan we bekijken op zondag 18 december tijdens de maandelijkse IVN-wandeling.

In de winter lijkt het bos uitgestorven; de loofbomen zijn kaal, er zijn weinig vogels en er bloeit nauwelijks iets. Toch is het niet alleen maar ‘pauze’ in de natuur. Als je goed oplet zie je dat de lente al wordt voorbereid.

Tussen de dorre bladeren zie je het groen van het fluitenkruid opkomen, of kleine ronde blaadjes van speenkruid. En aan de bomen zijn de knoppen te zien waaruit later de bladeren te voorschijn komen. Hoewel minder opvallend gaat het leven in het bos dus gewoon door. En in ieder geval kun je heel goed de silhouetten van de bomen bewonderen.

We verzamelen zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemer­straatweg. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig.
Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage