zondag 15 mei

Boerenlandvogels in de Eilandspolder

Helaas, Boerenlandvogels in de Eilandspolder is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vandaag begint de nationale vogelweek. De Eilandspolder is een prima plek om de spits af te bijten. Hier hoor je de weidevogels roepen en kun je genieten van hun uitbundige gedrag. De grutto is niet voor niets gekozen tot onze nationale vogel…

Tussen de weidevogels duiken regelmatig ganzen op. Nog niet zo lang geleden waren we blij met deze nieuwe soorten, maar langzamerhand worden het er wel een beetje veel. Daar gaan we: Grauwe ganzen, Canadese ganzen, brandganzen, nijlganzen en natuurlijk de boerenganzen, ook wel soepganzen genoemd. We gaan eens kijken wat we onderweg tegen komen. En natuurlijk komt ook het antwoord op de vraag: Wat vindt Landschap Noord-Holland van al die ganzen in de Eilandspolder en in de andere natuurgebieden?

Het gaat niet goed met de weidevogels in Noord-Holland. Als we niets doen, zal het aantal kieviten in Noord-Holland in 2020 gehalveerd zijn! U kunt helpen de overlevingskansen van kievitkuikens te vergroten. Lees hier meer over onze speciale actie.

Foto tureluur: Joke Huijser-Spekken

Tijd: 10.00-12.00 uur

Startpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen

Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Reserveren kan hier.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage