zondag 12 juni

Biologische dag bij Hortus Alkmaar

Helaas, Biologische dag bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

 

Op zondag 12 juni houdt Hortus Alkmaar weer een biologische dag. De tuin is die dag geopend van 12.00 – 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven over natuurvriendelijk tuinieren, er zijn biologisch gekweekte planten en zaden uit eigen tuin te koop, biologische honing, bijenwaszalf en ambachtelijk gemaakte jam en kaas.

Leuke activiteiten
Ynske Hoekstra van MEC Alkmaar is de hele middag aanwezig om uitleg te geven over bijen, honing en apitherapie. De bekende bioloog en publicist Rolf Roos verzorgt om 15.30 uur een rondleiding ´Niet zonder elkaar´ over de relatie tussen insecten en bloemen. Deelname kost € 7,50 (inclusief entree) en vooraf aanmelden hiervoor is noodzakelijk.

Speurtocht en terras
Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals knutselen en een speurtocht met een rugzakje. Het terras en de theetuin zijn uiteraard ook geopend voor een lekker kopje biologische koffie, (verse kruiden-)thee, appeltaart, een broodje of een ijsje.

De entree is € 4,00 voor volwassenen, € 2,00 voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. Kinderen t/m 7 jaar hebben gratis toegang.

Adres: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage