zondag 10 juli

Bijendag in Hortus Alkmaar

Helaas, Bijendag in Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 10 juli staat Hortus Alkmaar helemaal in het teken van de bij. Samen met de imkers van de bijenstal houden we een bijendag, waar voor jong en oud van alles te beleven is.

Er zijn verschillende imkers aanwezig, die demonstraties en uitleg geven, er wordt een diapresentatie gegeven over bijen en er worden rondleidingen verzorgd.

Vanuit de tuin worden om 13.00 en 15.00 uur excursies gehouden naar de vlakbij gelegen bijenstal. Kinderen kunnen onder begeleiding een insectenhotel maken.

Het hele weekend zijn er ook bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, mede, honingsnoepjes, bijenzalf en natuurlijk ook een groot assortiment bijvriendelijke planten.
Datum: zondag 10 juli 2016
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Entree: € 4,00 voor volwassenen, € 2,00 voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. Kinderen t/m 7 jaar gratis. Deelname aan de activiteiten is gratis na betaling van de entree. Aanmelden is niet nodig.

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage