zondag 9 juli

Bijendag bij Hortus Alkmaar

Helaas, Bijendag bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 9 juli staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van de bij. Samen met de imkers van de bijenstal houdt de kruidentuin een bijendag, waar voor jong en oud van alles te beleven is. De tuin is die dag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Er zijn diverse imkers aanwezig, die demonstraties en uitleg geven, er wordt een diapresentatie en een film vertoond en er worden rondleidingen gegeven. Vanuit de tuin worden de hele middag excursies gehouden naar de vlakbij gelegen bijenstal. Voor bezoekers heeft de bijenstal onlangs speciale pakken aangeschaft, zodat ze zonder gevaar dichtbij de bijenkasten kunnen komen.

Kinderen kunnen die middag ook een speurtocht doen met een rugzakje of een insectenhotel maken. Er zijn natuurlijk ook bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, mede, honingsnoepjes, bijenzalf en een groot assortiment bij-vriendelijke planten.

Datum: 9 juli 2017
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage