zondag 8 juli

Bijendag bij Hortus Alkmaar

Helaas, Bijendag bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 8 juli staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van de bij. Samen met de imkers van de bijenstal houden we een bijendag, waar voor jong en oud van alles te beleven is. De tuin is die dag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Excursies naar de bijenstal

Er zijn diverse imkers van de bijenstal in de tuin aanwezig. Ze geven uitleg en demonstraties, waaronder korfvlechten. Vroeger werden bijen in een korf gehouden, tegenwoordig in kasten, maar het korfvlechten is nog steeds een prachtig ambacht. In het bezoekerscentrum worden diapresentaties gegeven en voor de kinderen wordt er een leuke film vertoond. Vanuit de tuin worden de hele middag in kleine groepen excursies gehouden naar de vlakbij gelegen bijenstal. Voor het bezoek aan de bijenstal is het handig een lange broek te dragen en een shirt met lange mouwen. De bijenstal zorgt voor een speciale jas met een imkerkap.

25-jarig bestaan bijenstal
De Alkmaarse bijenstal bestaat dit jaar 25 jaar en wil dat jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om dat te vieren is er voor bezoekers een kleine quiz: wat weet je van bijen, honing en was? Is jouw tuin bij-vriendelijk? Doe mee en beantwoord de vragen. Een leuke attentie is je beloning. Kinderen kunnen hun eigen bijenwaskaarsje maken of –eventueel met hulp- een insectenhotel zagen en boren.

Speurtocht met rugzakje

Kinderen kunnen ook een speurtocht doen door de tuin met een rugzakje of met behulp van zoekkaarten verschillende soorten wilde bijen bekijken. En natuurlijk zijn er ook kraampjes met allerlei bijenproducten, zoals verschillende soorten honing, mede, honingsnoepjes, bijenzalf en een groot assortiment bij-vriendelijke planten.

Datum: 8 juli 2018
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar

Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage