zondag 16 augustus

BEM-Zomerfestijn in de polder

Helaas, BEM-Zomerfestijn in de polder is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het 450-jarig bestaan van de Egmonder- en Bergermeerpolder wordt al het hele jaar gevierd met aandacht voor historie, kunst, cultuur, maar ook de agrarische activiteiten. Op zondag 16 augustus vindt bij de Bosmolen het Zomerfestijn plaats, een gezellige boerenmarkt met een brocante, een terras met live muziek, veel kindervermaak en natuurlijk veel boerderijdieren.

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn de brocante- en ‘food’markt geopend met snuisterijen en veel lekkere etenswaren, onder andere ijs, crepes en verse vis. Iedereen mag de koeien en kalfjes van heel dicht bij bekijken en gedurende de dag zijn er demonstraties schapen scheren. Voor kinderen is er veel te doen, een kindercircus, draaimolen, ze kunnen zich laten schminken, oudhollandse spelletjes doen, ponyrijden of zich vermaken op het springkussen. Bezoekers kunnen tussen 12.00 en 15.00 uur een ritje maken met een Jan Plezier en ook de oude tractoren maken een rondrit. Op het gezellige boerenterras is de hele dag muzikaal vertier. Van 10.00 tot 12.00 uur accordeonmuziek van Kees Oud, smartlappenkoor Moederleet treedt op van 13.00 tot 14.00 uur en daar betreedt de band Down on the Corner het podium om de dag swingend af te sluiten.

Het terrein aan de Kolonel Sneepweg is te bereiken vanaf de Hoeverweg, ruim een kilometer buiten de Alkmaarse stadsgrens. Bij slecht weer wordt het festijn verplaatst naar de ijshal van De Meent. Meer informatie op www. BEM450.nl of facebook.com/bem450jaar

 

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage