zaterdag 22 en zondag 23 april

Beleef het Werelderfgoed Wadden op het Balgzanderwad

Helaas, Beleef het Werelderfgoed Wadden op het Balgzanderwad is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het is nog wat fris, maar langzamerhand komen de waddieren te voorschijn. Er zijn veel jonge wadpieren en jonge zagers. Jonge platvisjes zwemmen vanuit de Noordzee de Waddenzee binnen. Op het wad zijn allerlei hoopjes slik te vinden en er zitten zeer veel kleine gaatjes in de wadbodem. Boven het wad hoor je regelmatig de jodelroep van de Wulp. Groepen Rotganzen vliegen voorbij en laten hun karakteristieke “ro-ro-ro” horen.

Bent u nieuwsgierig naar deze verschijnselen in, op en boven de wadbodem of wilt u ook eens een zeer kleine platvis vangen en bekijken? Kom dan zaterdag 22 of zondag 23 april naar het Natuurinfocentrum Balgzand ’t Kuitje.

Op 22 april is het Natuurinfocentrum open vanaf 09.00 uur de wadexcursie start om 10.00 uur.

Op zondag 23 april is dat 09.30 uur en begint de wadexcursie om 10.30 uur.

Kinderen kunnen een gipsafdruk maken van een vogelpoot op het wad. Het infocentrum is gratis toegankelijk. In de aquaria zwemmen een aantal vissoorten en onder de microscoop kunt u openstaande zeepokken bewonderen. Kosten voor de wadexcursie: volwassenen € 5,00, kinderen t/m 12 jaar € 3,50. De koffie en limonade staat klaar.

Het Natuurinfocentrum vindt u aan de Oostoeverweg 80, in Den Helder. Voor meer informatie 0223-635340.(tlf.nr. Kuitje 0223-635862, alleen tijdens openstelling) of kijk op www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage