zondag 14 augustus

Beestjesdag in Hortus Alkmaar

Helaas, Beestjesdag in Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 14 augustus staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van beestjes. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.
Kinderen kunnen met netjes waterdiertjes scheppen en bestuderen, een insectenhotel maken en een speurtocht maken met een rugzakje. Ook kunnen ze met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Er zijn die dag ook gratis rondleidingen door de tuin.

Egelopvang Dikke Prik ook weer aanwezig. Zoals elk jaar brengen ze twee egeltjes mee, die de kinderen eerst uitgebreid mogen bekijken en aaien. Daarna worden de egeltjes in de tuin losgelaten.

De dierenambulance Alkmaar is ook weer van de partij. Ze komen met de ambulance en twee vrijwilligers om uitleg te geven over hun werk. Er ook allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, bijenzalf,  boeken, honing en honingsnoepjes.

Kijk voor meer informatie op www.hortusalkmaar.nl.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage