zondag 13 augustus

Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Helaas, Beestjesdag bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 13 augustus staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van beestjes. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Waterdiertjes bestuderen
Kinderen kunnen waterdiertjes bestuderen in aquaria, beestjes zoeken in de composthoop of met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes en vlinders te bekijken. Ook kunnen ze een egeltje knutselen of een speurtocht doen met een rugzakje.

Dierenambulance Alkmaar
Net als voorgaande jaren zijn de vrijwilligers van de dierenambulance Alkmaar weer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Bezoekers mogen ook de ambulance bekijken.

Hortus Alkmaar is gevestigd aan de Berenkoog 37 in Alkmaar. De tuin is op zondag 13 augustus geopend van 12.00 – 17.00 uur. De entree is € 4,50 voor volwassenen, € 2,25 voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. Kinderen tot en met 7 jaar mogen gratis mee naar binnen.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage