zondag 26 augustus

Beestjesdag bij Hortus Alkmaar

Helaas, Beestjesdag bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 26 augustus is het weer beestjesdag bij Hortus ALkmaar. Wat krioelt er in het water en in de composthoop? Welke bijen en vlinders vind je in de tuin? Ontdek het allemaal tijdens deze middag, die leuk is voor kinderen én volwassenen.

Kinderen kunnen waterdiertjes bekijken in aquaria en met zoekkaarten de tuin in om bijen, lieveheersbeestjes of vlinders te bekijken. Ze kunnen ook een egeltje knutselen en een speurtocht doen met een rugzakje.

Egelopvang Dikke Prik is dit jaar ook weer aanwezig. Barend en Marleen weten alles over egeltjes en ze vertellen er graag over. Ze brengen ook weer twee egeltjes mee, die in de tuin hun nieuwe woonplekje kunnen zoeken.

De dierenambulance Alkmaar is ook weer van de partij om uitleg te geven over hun werk. De ambulance mag ook van binnen bekeken worden.

Suze Peters, schrijfster van het Onkruidboek en het zojuist verschenen Plaagdierboek, is de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden over hoe je plaagdieren (slakken, mieren, luizen, muizen enz.) op een vriendelijke manier kunt bestrijden. Ze verkoopt en signeert haar nieuwe boek. Kinderen kunnen bij haar een metamorfose-spel doen.

Er worden rondleidingen gegeven door de tuin, onder andere over libellen. En er zijn allerlei leuke en lekkere dingen te koop, zoals loepjes, insectenpotjes, honing, bijenzalf en boeken.

Datum: zondag 26 augustus 2018
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Entree: volwassenen € 4,50, kinderen 8 t/m 15 jaar € 2,25, kinderen t/m 7 jaar gratis.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage