start op zaterdag 1 september

Cursus geneeskrachtige kruiden voor gevorderden

Helaas, Cursus geneeskrachtige kruiden voor gevorderden is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Heb je al eens een korte kruidencursus gevolgd en weet je al het een en ander af van olie en zalf maken, kruidenthee zetten en de signatuurleer? En wil je graag meer leren, de verdieping opzoeken? Doe dan dit najaar mee met de cursus geneeskrachtige kruiden voor gevorderden. Op zeven zaterdagmiddagen leer je welke kruiden je in kunt zetten ter verzorging van de luchtwegen en voor de verzorging van de huid. Ook gaan we het hebben over het vatenstelsel en het hart. Een boeiend onderwerp waarin je met kruiden echt iets kunt betekenen.

Praktijklessen
We behandelen tijdens de lessen echte najaarskruiden- en vruchten, zoals kastanje, eik, meidoorn, ginkgo biloba, engelwortel, heermoes, lavendel en jeneverbes en gaan iedere les de prachtige tuin in om de kruiden te zien en soms ook wat te plukken. Tijdens dit stuk praktijkles maak je zelf ook preparaten, zoals een hoestsiroop of tinctuur. Spelenderwijs leer je welke kruiden je gebruikt en hoe je ze toepast. Leefwijze, diëten en andere adviezen komen hierbij volop aan bod.

Data: zaterdagmiddag 1, 8, 15, 22 en 29 september en 6 en 13 oktober 2018
Tijd: 09.00 – 12.00 uur
Kosten: € 197,50 per persoon, inclusief alle materialen en kruidenthee
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage