vrijdagavond 11 mei

Luisterwandeling vogelzang in de Noorderneg

Helaas, Luisterwandeling vogelzang in de Noorderneg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Nu het eindelijk echt lente is, hoor je overal de vogels zingen. Dat zijn de mannetjes die zo proberen de vrouwtjes te lokken en tegelijkertijd hun concurrenten weg te jagen. Maar het is ook heel sfeervol, al die verschillende geluiden, eenvoudig als de tjiftjaf of heel gevarieerd als de nachtegaal. En vaak krijg je de indruk dat de zangers er zelf ook plezier in hebben, al is het maar om het zo goed mogelijk te doen, en zo indruk te maken.

Wilt u er wat meer van weten, bij voorbeeld de fitis leren onderscheiden van de zwartkop? Kom dan vrijdagavond 11 mei om 19 uur naar de parkeerplaats van het zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Daar begint een speciale luisterwandeling, georganiseerd door gidsengroep Heiloo van het IVN, om u te laten genieten van de vogelzang in en rond de Noorderneg.
Als u een verrekijker heeft is het goed om die mee te nemen. Stevig schoeisel is aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Startlocatie:
Parkeerplaats bij zwembad het Baafje
De Omloop 11
1852 RJ Heiloo

Contactpersoon:
IVN-Heiloo@hccnet.nl, telefoon: (072)-5325110

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage