8 maart 2018

Groentemomentje dagelijkse kost voor Alkmaarse peuters!

Iedere ouder of verzorger is bekend met de uitdagingen die komen kijken bij het groenten eten onder de kleintjes. Toch telt ook hier ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Daarom krijgen peuters op 11 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Alkmaar vanaf deze maand groentemomentjes ‘met de paplepel’ ingegoten. Om dit te vieren opende wethouder Elly Konijn op 8 maart samen met peuters van peuterspeelzaal de Eenhoorn de eerste Smakelijke Moestuin in Alkmaar.

Samen met de wethouder en pedagogisch medewerkers van peuterspeelzaal de Eenhoorn haalden de peuters op 8 maart de doperwtjes uit de peultjes. Vervolgens werd het lekker kliederen met het zaaien in klaargezette potjes met aarde. Mascotte Wendy Wortel van JOGG Alkmaar kwam ook nog even op bezoek. Na deze activiteit gingen alle peuters naar buiten om samen met de wethouder aarde te scheppen in de Smakelijke Moestuinbak. Dit werd een groot feest!

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters groenten kennen; hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruitzien, maar vooral ook hoe zij smaken. Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn!

Medio maart volgt de installatie van Smakelijke Moestuinen bij 6 vestigingen van SKOA Kinderopvang Alkmaar en 4 vestigingen van Kiddies.

Smakelijke Moestuinen is een succesvol programma van BuurtLAB, Jong Leren Eten, Nutricia en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Deel op Social Media:

Terug naar het nieuws